Igår blev det kycklingspettmed jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Kycklingspett. Skala och finhacka vitlöken och stek i olja tillsammans med curryn i någon minut
Värm upp ugnen till medelvärme (ca. Krydda med salt och pepppar. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 5-6 msk jordnötssmör med bitar
Denna gång St Anton med omgivningar och första gången i mitt liv en hel skidvecka med sol. H sa att marinaden var till och med godare än när man äter på restaurang
Eller så kan man äta den som ensam rätt tillsammans med ris. Personligen tycker jag väldigt mycket om detta recept medan andra tycker att såsen blir lite för söt
Späd med lite vatten om du tycker att den blev för tjock. Börja med lagen. Blanda hett vatten med socker och salt i en skål, rör om så att sockret löser sig ordentligt
Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressad vitlök i en skål. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter
Blanda ajvar relish med pressade vitlöksklyftor, kryddor och olivolja. Servera med ris, ugnsbakade cocktailtomater (se nedan), ajvar relish och en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.