Servera den marockanskakycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Kycklingmarinerad och täckt av chermoula som är en kryddblandning från Nordafrika som främst används till att marinera fisk och skaldjur egentligen, men som passar lika bra till kyckling, lamm och grillat
Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt. 4-6 kycklingbröst, filéer. 14-6 kycklingbröst, filéer 1 medelstor zucchini, skivad ca 500 g små tomater, gärna på kvist salt och peppar olivolja färsk oregano. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna)
Kyckling. Blandaihip allt till marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen medans den fortfarande är varm, låt denstå och dra ikylen tills den kallnat
Bryt ner marockansk mynta i morteln och mosa ihop med vitlökspastan. Stycka kycklingen (de delar av kycklingen som blir över kan användas för att göra buljong)
Det här är min variant av en underbar marockanskkycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Under tiden kycklingenmarinerades så förberedde vi kryddblandningen till pottan. Marockanskkyckling i Crock-pot med gröna bönor och couscous med persilja
3-4 port1000 g kycklinglårklubbor 2 gula lökar4 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 dl tomatpurésalt, peppar och grillkrydda4 cm färsk ingefära2 morötter1 zuccini2 dl gröna ärtor1 tsk röd tabascoBryn kycklingen i en gryta och tillsätt löken i klyftor. 1000 g kycklinglårklubbor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.