Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Ta fram biffen i god tid och torka av med papper och smaksätt med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda med Milda Kockens val, salt, peppar och timjan
Och med sin betoning på ris och grönsaker, minimala användning av olja, och med kött mer som smaksättare än huvudrätt har Vietnam troligtvis det mest hälsosamma köket på planeten
Rör ner biffen och smaka av med salt. Krydda med spiskumminen. Ta upp korgen med köttbitarna när det särat på sig lite… Låt svalna något och rinna av på hushållspapper
Tortillas med ost och marineradbifflövbiffsweet chilisojavitlöktortillabrödostguacamolemajsgurkatomatrödlöksalsaSanta Marias pizzatoppingananasvindruvorolika dipsåserStrimla lövbiffen i mindre bitar
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.