Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. 400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. marinad3 klyftor vitlök 2 citrongräs (endast den vita delen) 1 msk fisksås 1 tsk farinsocker
Rör ner biffen och smaka av med salt. Krydda med spiskumminen. Ta upp korgen med köttbitarna när det särat på sig lite… Låt svalna något och rinna av på hushållspapper
Servera den vietnamesiska nudelsalladen rumstempererad. Portabellon marinerade jag över natten i salladsdressingen, så att den blev mjuk och hann gona in sig med alla smaker i dressingen
Smörj in ryggbiffenmed Ketjap manis och krydda med peppar, salt och andra grillkryddor efter smak. Stek biffen i smör och olja i en het stekpanna eller en grillpanna tills den fått fin färg
Servera den vietnamesiska nudelsalladen rumstempererad. Den marinerade portabellosvampen gör den här rätten till en riktig höjdare, medan grönsakerna fräschar till allt och ger en vårig touch på helheten
Tortillas med ost och marineradbifflövbiffsweet chilisojavitlöktortillabrödostguacamolemajsgurkatomatrödlöksalsaSanta Marias pizzatoppingananasvindruvorolika dipsåserStrimla lövbiffen i mindre bitar
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.