Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Platta till rullen och gör en grop i mitten med en tesked. Fyll gropen med passionsfruktscurd. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda sedan försiktigt i resten av sockret
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Perfekt att baka med. Småkakor är något som jag har lite extra kärlek för att baka, så inte konstigt att jag valde att göra just spröda kakor fyllda med nötcrémen
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda med florsocker. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i marängen med en slickepott tills alla klumpar försvunnit
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé. Hasselnöt, avokado och fetaostsalladmed limemarinerad laxfilé Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.