Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
När jag berättade för en vän att jag skulle göra mannagrynspudding så svarade hon "åh det hade vi ibland på äldreboendet jag jobbade på förut" och det känns som en bra beskrivning av denna efterrätten
Tänk dig sol, värme, doftande pioner, bara fötter med röda sommarnaglar, och hemgjord vaniljglass med alldeles nykokthallonsylt, fortfarande lite ljummen
Som barn åt jag mannagrynspudding. Lite modifierad med blåbär istället för russin och med hallonsås istället för den traditionella saftsåsen stod den sedan på bordet
Mannagrynspudding. Ibland har suget stillat sig tills det faktiskt är dags att äta och förra helgen var det precis så – när gröten var färdig hade tjejerna ätit sig mätta på frukt och mackor så där stod jag med överbliven gröt
Jag och Ellinor kokade denna sylten medan degen till syltstängerna låg i kylen. 6 dl hallon 2 - 3 dl syltsocker (går även bra med vanligt strösocker) Gör så här Koka upp hallon och socker några minuter
Ingredienser 1 l mjölk 1,5 dl mannagryn 2 msk socker , 2-3 1 tsk salt 2 st ägg 1 tsk kardemumma , eller 1 dl russin eller 0,5 dl russin plus skal av 0,5 citron eller 2 rivna bittermandlar Köp receptet
Finns det något somrigare med jordgubbar. Vi åkte till Bärby och plockade massor med jordgubbar i år därför kände jag att jag kunde slösa lite på att göra hemkokt jordgubbssylt
hallonsyltmed chiafrön,. Jag har precis kokat hallon och tillsatt en massa gott till, så att det blev en raw hallonsylt enligt recept från ICAs webbsida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.