Jag gillar att baka med majsmjöl. Allt blir liksom sådär gyllengult och vackert när man gör det. De här frallorna är löjligt lättbakade, sjukt goda och känns bra mycket festligare än vanliga vetefrallor
Värm mjölken och vattnet fingervarmt, 37°C för färskjäst och 45°C för torrjäst. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en stor skål eller assistentskål, häll över degspadet och lös upp jästen ordentligt
Jag har fått prova det nya mjölet Manitoba Cream från Finax, och jag är fast. 1000 g Manitoba Cream10 g jäst650 g vatten20 g havssaltLös upp jästen i vattnet med en visp och häll den över mjölet
Vissa dagar brinner jag av experimentslusta. Det är då jag kokar på soppa på en spik, blandar hejdlöst ingredienser till grytor och såser och bakar bröd på mjölrester
Ca 11½ dl Manitoba Cream. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitoba cream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. 16-17 dl manitoba cream
Manitoba Cream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.