Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka medManitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön precis före gräddning. Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitobacream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Låt frallorna jäsa på plåt täckt med bakplåtspapper ca 30 min. 16-17 dl manitobacream
Jättegod o saftig Franska bakat medManitobaCream (mjöl). Pensla bröden med uppvispad äggvita. ca 10 dl vetemjöl (Manitobacream). ca 10 dl vetemjöl (Manitobacream)
ManitobaCream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Det är extra viktigt att arbeta degen länge när man bakar medManitobacream. Jag lyxar till det med lite grädde i degvätskan ibland, men det är inte nödvändigt
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Den var god med. Till efterrätt gjorde jag en Banana Cream Pie som från grunden är Roy Fares recept. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.