) Passa på medan det är säsong, vettja. Jordgubbssallad är så gott. Jordgubbssalladmed avocado4 personer1 liter jordgubbar (500 g), sköljda och skivade2 avokado, urkärnade och delade i bitar½ röd lök (skulle eg vara färsk gul lök)1 förp cocktailtomater, sköljda och delade1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 tsk honung2 krm salt1 krm peppar4 dl ruccolasalladev fetaost i tärningarLägg jordgubbar, avokado, lök och tomater i en stor skål
Skär mozzarellan i skivor och fördela runt jordgubbarna tillsammans med parmaskinkan. Droppa olivolja runt salladen, avsluta med en nypa flingsalt och grovmald svartpeppar
Servera medjordgubbssallad, rucola och bröd. Blanda lök och chili med jordgubbar, honung, 2 msk olja och 1 krm salt. Repa bladen av timjankvistarna och blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 ½ tsk salt och peppar
Ta ut kulor av melonen och blanda med jordgubbarna. Smaksätt med 2 tsk olivolja, flingsalt, peppar och citronmeliss. Pensla med 2 tsk olivolja och grilla i en het grillpanna på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.