Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare
Här om dagen fick jag lust att baka. Och liksom när jag lagar mat är det oftast på en höft. Jag öppnar skafferiet och tar liksom lite av det jag har hemma
Härliga mandelscones. Befinner mig nu på "Allt för hälsan - mässan i Stockholm, mycket intressant. Brorsan och jag satt på 7 olika föreläsningar igår och ska på ytterligare några idag
Mandelscones. Kände för att testa att baka scones med mandelmjöl i och gjorde därför det. Resultatet blev scones med en krispig yta (lite som skorpa tyckte frukostsällskapet), mild mandelsmak och något smulig karaktär
Oktober och mitt sug efter höst- & vinterkryddor har gjort sig påmint. Till lördagsfrukosten knåpade jag ihop ett gäng lite sötares scones med smak av saffran
Scones. Så gott och njutbart ♥ Att jag älskar scones är väl inget nyhet direkt. Men alltså helt ärligt, finns det något godare än ett rykande färskt, varmt och nybakat bröd
Mandelscones. 4 dl mandelmjöl. 1 msk fiberhusk. 2 tsk bakpulver. ½ tsk havssalt. 50 g rumsvarmt smör (funkar säkert även med ghee för den som helt vill undvika mjölkprotein och mjölksocker)
Mandelscones. Snart dags för sommarlediga dagar med långa frukostar, och bästa dagen fredag idag. Jordgubbar med mjölk är en favoritfrukost även om jag skulle kunna äta det till lunch och middag också
Mandelscones. Kände för att testa att baka scones med mandelmjöl i och gjorde därför det. Resultatet blev scones med en krispig yta (lite som skorpa tyckte frukostsällskapet), mild mandelsmak och något smulig karaktär
Igår svängde vi ihop en gammal favorit – min bästa linssoppa med mandelscones. Igår kväll landade jag i soffan med min kompis Lisa efter en fantastisk helg med bröllop och spa-hotell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.