Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två cirklar (så stora som tårtbottnarna ska vara) på en plåt och mjöla dem. Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Spritsa eller bred ut smeten på de mjölade cirklarna. Ställ in plåten och grädda tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Skär sedan omedelbart loss dem från plåten. Äggkräm
Blanda äggulorna, grädden, sockret och smöret till äggkrämen i en kastrull. Låt koka upp och koka under ständig vispning (obs! viktigt) tills krämen tjocknat. Låt svalna och stå i kyl cirka 1 h. Montering
Bred hälften av krämen på den ena tårtbottnen, lägg på den andra bottnen och bred på resten. Garnering
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Höstens godaste efterrätt åt vi förra helgen när vi hade gäster. Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.