Härär det fortfarande lite sjukstuga, men fika måste man ju alltid. Med andra ord är jag alltid proppmätt efter att jag har bakat och lagat mat, he, he för här provsmakas det typ mest hela tiden
Gör så här. Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Närmanär rustad med vinterdäck, gran och saffransgrottor. Jag använde mig av Dr Oetkers saffransarom - en bra sak att ha i baksortimentet om man inte har saffran hemma
Vid det här laget får jag väl kalla dem mina paradkakor då de alltid blir uppskattade av mottagarna. Närman sjunger persikans lov och semesterkassan är räddad
Det var första utomnordiska resan jag gjorde. Man ska svettas lite tycker jag. Nu tjugo år senare är jag lika fräknig, inte så knubbig men gillar thaimat
Närmanär sugen på något gott men vill äta lite nyttigare än saker baserade på socker, vitt mjöl och transfetter passar de här rawfoodbollarna perfekt - supergoda och fullproppade med nyttigheter
Frun plussade på sina levnadsår med ytterligare ett samtidigt som hon kom in på sin drömutbildning efter att ha suttit på nålar som första reserv den senaste månaden
Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Kycklinggratäng med fetaost4 portioner4 kycklingfiléerolja till stekning2 dl crème fraiche200 gram fetaostpressad saft från en ½ citron4-5 potatisar1-2 morötter1 liten purjolök2 vitlöksklyftorsalt och pepparSkär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna. Smaksätt med citronsaft och lite salt och pepparSkala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.