Vill du baka lite annorlunda bullar så ska du absolut baka Mamseller. Sen lägger du benen i kors (därav namnet Mamsell) eller tvinnar dom som jag gjorde idag
Till fyra personer behövs ungefär 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. Som jag skrev tidigare ska här lagas gäddqueneller med hummersås
1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen. 1 kg gäddfärs
att ingå i en ugnsbakad gäddfärs. Gäddfärs 500 g gäddfilé knappt en matsked salt 150 g smör 2 dl creme fraiche 2 dl grädde 4 ägg 2 msk hummerfond 1 msk potatismjöl (eller majsmjöl eller nåt sånt) 1 msk dillfrön lite chili (chili & lime + 2 krm dammig cayennepeppar blev det idag) hade jag nån mer krydda i
Hampus har träning fyra dagar i veckan inkl match på söndag, Daniel får ta hand om en stor del av logistiken eftersom jag påbörjar nytt schema med lite kvällstider, läxor ska betas av, utflykt och skoljoggen ska också avverkas denna vecka med matlådor och extrakläder, jag ska iväg med mina härliga mamseller (ett gäng tjejer som träffas kontinuerligt)
Pankopanerade gäddfärsbollar med chili och vitlök. Blanda samman gäddfärs, salt, chili, vitlök. Förra helgen hade vi en spel- och gäddhelg uppe i Holmön
400 gram gäddfärs. Relaterat 400 gram gäddfärs. Då är det dags att börja göra queneller och hummersås. Det är något visst med att bestämma sig för vad man ska göra, läsa på, förbereda och sedan till sist sätta tänderna i hantverket
Sen lägger du benen i kors (därav namnet Mamsell) eller tvinnar dom som jag gjorde idag. Det här receptet har jag haft liggandes i mina receptgömmor lääänge och det tog mej en halv evighet att komma på vart ifrån jag fått det
När vi satt oss till bords berättade kocken och hans "mamseller", som servitriserna kallades på den tiden, om platsen där vi befann oss som är ett gammalt slagfält där svenskarna mötte ryssarna under 1808-09 års krig (och tyvärr förlorade) och bordsetiketten från den tiden
Mamsell Josabeths Trappor på Söder. Hej och god kväll. Hoppas allt är väl därute i vimlet. I lördags kom vi hem från en helt fantastisk femdagarstripp till vår underbara huvudstad
1. Rensa, skölj och filea hela gäddan. Koka buljong på skrovet eller av en buljongtärning. 2. Mal gäddfileérna på köttkvarn eller i en mixer eller food processor
Bottnar. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa ytterligare en stund. Rör ner mjölet. Markera 4 cirklar, 20-23 cm i diameter, på ett välsmort bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.