Ingredienslista Makronerna. Jag har ett litet projekt på gång, att lyckas med en fin och god makron, den här gången smakade dom ljuvligt men värre med utseendet
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden men låt den inte börja koka • Häll grädden överchokladen och rör tills chokladen smält • Mosa blåbären och rör ner dem i smeten • Kyl krämen i vattenbadoch ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten • Ta ut krämen ur kylen och vispa genast upp den medelvisp till en fluffig konsistens • Den måste vara kylskåpskall när du vispar den, annars är risken stor att dengrynar sig och inte går att vispa upp
Förbered dagen innan med att lägga dom två äggvitorna i en ren skål i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt stå över natten eller till de är rumstempererade
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften. Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand)
Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta. Dessa är fyllda med smörkräm blandat med lemoncurd
Under tiden fick en kastrull medhallontryffel stå och puttra på spisen. Då jag inte hann testa hallontryffeln förra året tänkte jag göra ett nytt försök i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.