Med lite justeringar fanns allt hemma och resultatet blev krämigt och kalasgott. I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Lägg laxfiléerna påspenatbädden. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Igår var det dags för lax till middag igen och jag kombinerade två gamla lax-favoriter - fetaostlax och lax påspenatbädd
Så då hittade jag på lax påspenatbäddmed fetaost och citron-crème fraiche. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
Med lite justeringar fanns allt hemma och resultatet blev krämigt och kalasgott. I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge
Lax på krämig spenatbädd toppad med crispy seaweed (noriblad). Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat
Värm spenatbladen i stekpanna och lägg upp på tallrikStek pilgrimsmusslorna ett par minuter på varje sida, pressa lite citronsaft överVärm till salladslökenLägg upp på tallriken tillsammans med en citronskiva och färsk timjanKLART
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om och lägg dem ovanpå spenaten. Häll såsen över kycklingen och avsluta med att riva parmesanosten och strö den över kycklingen
Tillsätt vitlöksosten och vänd tills den smält och blandats med spenaten. Lägg torsken i en ugnfast skål, strö på kryddblandningen, lite salt och sen några små klickar smör ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.