Har kollat efter makrill väldigt länge för att kunna göra det här receptet, men det har bara funnits rökt makrill, inte ens på saluhallen hade dom färsk
Fina makrillar till middag. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Alla uppskattar säkert inte de större makrillarnas ganska distinkta, feta kött. Här kommer ytterligare een receptidé ur kokboken Det franska lantköket , som jag höjde till skyarna för någon dryg vecka sedan
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Inkokt lax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt. När jag kom att tänka på den drabbades jag av en stark lust att laga till den
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom i aluminiumfolie
Att grillamakrill är enkelt och gott. Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Skala och finhacka löken. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.