En av mina största idoler inom matlagning är stjärnkrögaren Leif Mannerström. Detta recept fann jag i en av hans kokböcker och var bara tvungen att provlaga
Idag gjorde jag årets första kopp med varm choklad. I veckan hade min farmor fyllt år och därför kändes det rätt att hedra henne med ett av hennes recept, eller farmor gjorde ju detta på känn, men för enkelhetens skull måttade jag ingredienserna
I alla fall, för att försöka minimera att pajen blev alltför skvalpig tänkte jag att man kanske kunde använda sig av gelésocker i stället för vanligt socker i själva fyllningen
2 dl riven lagrad ost. Skölj purjolöken och skär den i strimlor. Hacka löken fint och tärna falukorven. Fräs purjolöken, löken och falukorven i en rymlig kastrull ett par minuter
Inte är det ofta som vi käkar makaronipudding i köket, vi kom fram till att det har vi inte gjort sen i april då vi lagade till en vegetarisk variant med indisk kryddning, här kan ni läsa mer om den
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan
Ni som följt mig ett tag vet att min farmor är en stor inspirationskälla hos mig till bl. Viktor har varit bortrest med lagethela helgen men kommer hem när som helst och jag har suttit och skrivit hemtenta hela helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.