Du måste verkligen ha en tjock bastant kastrull (á la Le Creuset) som jämnar ut värmen. Grytkött stod det på förpackningen med ett bastant stycke vildsvin
Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna
Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form
smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning
Skölj bovetet väl i ett durkslag. Klipp aprikoserna i små bitar. Koka bovetet tillsammans med russin och aprikoser i 2,5dl vatten, tills allt vatten försvunnit, rör om väl, särskilt mot slutet
En härligt räkrätt inspierad av det italienska köket. Denna rätt passar att äta när det är kallt ute och snön yr, för då behöver vi verkligen lite medelhavskänsla i maten eller hur
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid
Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom. Vi började dagen med att sjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för att gratta
Men macronsen blev väldigt bra. Pistage är en favorit. Macarons är gott. Den kombinationen är fantastisk. De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.