Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Den här snabbakade limpan är full av godsaker som russin, aprikoser och solrosfrön. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröer, bikarbonat och salt i en stor bunke. Blanda ordentligt. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken
För ett tag sedan fick jag en bok från Kiviks musteri. Från äppelljus till appletinis. En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept
"Mitt kök" heter en av bilagorna som Expressen/Kvällsposten ger ut varje vecka. Den säljs onsdag till fredag och jag kan naturligtvis inte låta bli att köpa den
Detta äppelbrödet är så gott och dessutom enkelt att göra. Har du äppel som ligger i fruktskålen och börjar se tråkiga ut, riv dom och blanda ner i bröddegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.