Det blev även en efterrätt igår, vitochmörk chokladmousse. Den mörka moussen smakade ganska mycket, så gillar man inte mörk choklad kan man ta mjölkchoklad istället
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Tvätta limen noga och riv skalet fint. Koka upp grädden och häll över chokladen. (kan behövas ett vattenbad ifall chokladen inte vill smälta ordentligt) Blanda sedan i smör, limeskal och kanel
Lägg den vita chokladen i en bunke och smält chokladen i mikron och ripla över tryfflarna. Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker
Vitchokladtryffel med apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar med apelsin och saffran
Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker vittoch pösigt. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev
Sen när den stelnat så gör du samma sak med den vita chokladen och häll den sen på den mörka. Blanda grädde och socker till den mörka tryffel i en kastrull
Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Mörk kladdkaka. Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vita chokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.