Mörk chokladmousse med hallonhjärta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 minuter Passera genom en sil med hjälp av slickepott eller sked tills det bara återstår frö i silen. Mät saftvolym (300 g frysta hallon bör ge ca 3 dl) och häll tillbaks i kastrullen tillsammans med samma volym av socker och saften av en citron. Koka upp på medelvärme (det ska inte stormkoka) och skumma av när skummet bildas på ytan (det är fruktköttet som flyter till ytan). När vätskan har tjocknat något och det bildas en ”geléhinna” på ytan så är det klart. Häll i en ren syltburk, stäng ordentligt och låt stelna. Har gelén inte stelnat tillräckligt följande dag så bör den kokas ytterligare: prova dig fram!
  • 4-6 individuella skålar, sätt lite gelé i mitten, häll över resten av moussen och stoppa i kylen minst
  • 2-3 timmar före servering, helst över natt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.