Nybakad blåbärspaj med kladdig vaniljsås, ochmed det blev det fikapremiär i naustet. I väntan på ovädret beslutade sig cirkusfamiljen för att drämma till med en riktig dunderfika
Är du i likhet med mig en sån där vaniljsåsefantast som gärna tar en extra portion vaniljsås när rabarberkakan är slut, så tycker jag du ska testa min lyxiga vaniljsoppa med kanel- och kardemummastekta äpplen
Rabarbermed hallonsås. Samtidigt som dottern pysslade med smulpajen så kokade jag vaniljsås efter ett recept i "Under valnötsträdet" - den fantastiska oumbärliga kokboken som jag är så glad att jag har hittat
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Skeda över rabarbernaoch jordgubbarna jämt över hela kakan
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Ta ut och låt svalna och servera tillsammans medvaniljsåsen. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden
När du är klar är det bara att klicka i chokladpuddingen ochvaniljsåsen i glasen med en matsked. Börja med chokladpuddingen och följ anvisningarna på paketet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.