Vill man balansera upp medlite sötma kan man servera frukt eller bär till. Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker
Vill du ha kakan lite kladdig i mitten, så välj en kortare gräddningstid. Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Låt den svalna lite & servera som den är eller med något tillbehör. Jag smälte sockerfri Nellie Dellies mörk choklad & ringlade över kakan tillsammans med några skivor banan
Kladdkaka med rom och mandel. Vispa ägg, florsocker, kakao, salt och rom i en bunke. 1 msk florsocker. Använd lite till den smorda formen (ca 20 cm i diameter) och vänd i resten i chokladsmeten. 1 msk florsocker
Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Eller i chokladen är det litesocker om du inte väljer sockerfri eller en med väldigt hög kakaohalt. Har nog pratat om detta med henne i flera veckor nu så det blir bara större och större
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Skär upp kakan i rutor när den svalnat lite. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Egentligen räcker det att bara höra namnet, chokladkaka med kokostosca, för att längta till nästa fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.