Sjud försiktigt äggulor, socker, mjöl, och grädde till en fin slät kräm. Ringla sedan krämen över tårtan, bred efter det ut grädden och dekorera sist med jordgubbarna
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Fortsätt med andra deghalvan. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten ochlaktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Det är även lätt att få den laktosfri genom att byta ut till laktosfria alternativ. Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Det blev några rödbetor över och jag funderade på vad jag skulle göra med dem. Lägg rivna rödbetor i matberedaren och häll ned ägg, torkade aprikoser (antal beror på hur söt du vill ha kakan) och kokosolja
En middag som är både gluten ochlaktosfri. När vi gidte oss för en massa år sedan - då kunde han knappt tänka sig att brygga kaffe-men något hände och idag har han helt (nästan) kört ut mig ur köket, även om jag försöker återta reviret öite försiktigt med att ha vardagsmiddagen klar då han kommer hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.