Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills väts-kan kokat in. Lägg pizzatortillorna på plåtar med bakplåtspapper och bred på pizzasås
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Lyxpizza på plåt. Söndagsmiddag med familjen A. Så det fick helt enkelt bli en barnpizza med skinka, champinjoner och ost och en vuxenpizza med nedanstående fyllning
Förra veckan firade vi med rosébubbel från Alexandre Bonnet (för tillfället lyxförpackad i ett spetsprytt fodral designat av Ida Sjöstedt) – en mycket trevlig och vacker champagne som fungerade fint både som fördrink och till bärdesserten
Varför inte överraska med en annorlunda pizza, med blåbär på. Man kan ha blåbär på pizzan och det blir såååå gott, speciellt tillsammans med sältan från osten och skinkan och sen sötman från honungen
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Fredagsmys i soffan och lyxpizza står på menyn ikväll. Så då slog det mig var länge sedan jag gjorde egen pizza nu med tomatsås, skinka, tomat, paprika, röd lök och ost
Iden till pizzan kom från en av Uppsalas absolut godaste pizzor - Il Tagliere på Basilico som serveras fullproppad med fantastiska råvaror och en rejäl klick soltorkad tomatröra på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.