Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
Det är ju så gott med ugnspannkaka. Men här pratar vi risky business när man glatt meddelar tjejerna plus en lika matkräsen kompis på besök att det blir ugnspannkaka
I helgen lagade jag mat. Det är ovanligt numera, så ovanligt att det måste firas med ett blogginlägg. Annars äts det mest hämtmat eller färdigmat från frysdisken hos oss nu för tiden
Kan glatt meddela att testkörningen av min nya glassmaskin gick så fantastiskt bra. Så bra att det inte fanns någon chans att fota glassen innan den var uppäten
Dagen är grå, det snöblandade regnet vräker ner och jag kom inte iväg förrän med väldigt sena bussen eftersom jag satt och jobbade vid frukostbordet och helt glömde bort tiden
Jag lyckades i varje fall rktigt bra med dessa köttbullar, som jag måhända med falsk blygsamhet kallar tapas-pastisch och spanskifierade, bara för att helgardera mig i fråga om autenticitet
Kännslan då man efter 2-3 dagars väntan tar ut degen från kylen, mjölar klappar lite och får snitta i ett perfekt jäst degämne och sedan försiktigt föser in brödet i ugnen och ser det börja växa, och efter 40-45 minuter får ta ut det färdig gräddade brödet känna hur doften av nybakt bröd sprider sig i lägenheten och ser det vackra gyllenbruna brödet är lyckan total
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.