1. Mixa
ädelosten med kesellan, konjaken (kan uteslutas) och kryddorna ordentligt i mixer. Ställ i kylskåp och låt stelna 1-2 timmar
2. Krossa
pepparkakorna rätt fint, ska inte bli ett pulver men det är lättar att rulla bollarna om bitarna inte är för stora. Häll krosset på en tallrik eller bricka
Idag blir två sorters kola och en chokladtryffel. Fotot arrangerades i all hast på balkongen, jag har inte kokat kola i år ännu men jag har använt de här recepten de senaste tre åren
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. Smält cirka 40 g choklad och spritsa över kakan. 2,4 dl vetemjöl
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Idag börjar vi med nåt nytt här på CEA. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig
4 dl kokosmjölk. 4 msk Malibu kokosrom. 4 dl kokosmjölk. 4 msk Malibu kokosrom. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.