Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Till Julafton hade jag bakat en jättegod cheesecake som jag hittade recept på här. Dekorera gärna med lingon vid servering (jag hade krossad pepparkaka som jag tog på innan den åkte in i frysen)
8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den är som klassisk frozen cheesecake, fast med smulade pepparkakor istället för digestivekex. Här kommer en alldeles förträfflig frozen cheesecake som man kan förbereda flera dagar i förväg och låta vänta i frysen till servering
Skala och tärna äpplena och stek dem i en stekpanna med smör, socker och ka-nel. Strö på resten av pepparkaks-smulorna och toppa med några lingon och kanel
Toppa av med resten av äpplena. Om du är orolig för att kakan ska spricka vilket kan hända medcheesecakes, så kan du sätta en liten ungssäkerform med vatten i under kakan
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en mixer. Garnera med lingon runt kanten och servera. Tryck ut massan i en form (gärna hjärtformad) med diameter cirka 22 cm och avtagbar kant. Grädda bottnen i cirka 8–10 minuter. 400
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.