Tryck sedan ut smuldegen jämt i en form med avtagbar kant. En underbar variant på en julig cheesecake. Ta ut ca 20 minuter innan servering och garnera med lite pepparkakor och lite riven vit eller ljus choklad
Cheesecakemed pepparkaksbotten. Här kommer recept och bilder på en jättegod och enkel cheesecake som jag bakade till min fina mammas kalas någon dag före julafton
Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Till Julafton hade jag bakat en jättegod cheesecake som jag hittade recept på här. Dekorera gärna med lingon vid servering (jag hade krossad pepparkaka som jag tog på innan den åkte in i frysen)
Ingredienser Portioner. 8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den är som klassisk frozen cheesecake, fast med smulade pepparkakor istället för digestivekex. Här kommer en alldeles förträfflig frozen cheesecake som man kan förbereda flera dagar i förväg och låta vänta i frysen till servering
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en mixer. Garnera med lingon runt kanten och servera. Tryck ut massan i en form (gärna hjärtformad) med diameter cirka 22 cm och avtagbar kant
Den här underbara cheesecaken hade jag tänkt vänta med att lägga ut tills framåt jul. MEN så kom den ju med i kokboken och då bara måste jag ju dela med mej av originalreceptet här & nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.