Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
4 cl skumtomtevodka. 4 ml skumtomterom. 4 cl skumtomtevodka. 4 ml skumtomterom. Dagens inlägg är ett gästinlägg från Sveriges främsta skumtomtedrinkexpert A
Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon. 4 Mars chokladbitar (à 51 g). 50 g (ca 4 dl) rice krispies. 4 Ma. ca 4 dl
4 msk salt (ej mineralsalt utan vanligt jodsalt). 4 msk strösocker. Gravlaxsås ca 4 portioner. 3/4-1 msk rödvinsvinäger. 4 msk salt (ej mineralsalt utan vanligt jodsalt). 4 msk strösocker
Erka Perkas chokladkolakakor, ca 30-40 st100 g smör, rumstempererat1 dl socker1 msk vaniljsocker1 msk ljus sirap3 msk kakaoknappt 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulverlite flingsalt att strö överRör smör och socker poröst. I 2009 års adventskalender bloggade jag om Bûche de Nöel om den 14. Erka Perkas chokladkolakakor, ca 30-40 st
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Mikra på full effekt 4 minuter. Ta ut och rör om och mikra ytterligare 4 minuter på högsta effekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.