Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. 375 g
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
3 ml skumtomtevodka. 3 ml tranbärsjuice. 3 delar ginger beer. 3 delar ananasjuice. Relaterade 3 ml skumtomtevodka. 3 ml tranbärsjuice. 3 delar ginger beer. 3 delar ananasjuice
Att grava lax är inte speciellt svårt, men det man behöver tänka på är att se till att frysa laxen i minst 3 dygn, i varje fall om den är viltfångad (odlad lax sägs det lite olika om den behöver frysas eller inte). Gnid in köttsidorna av laxen med ca 1/3 av saltblandningen på varje bit. 2-3 msk grovmalen, extrakryddad senap. 3/4-1 msk rödvinsvinäger
Lucka 19 är efterrätten till gårdagens middag , då vi firade lilljulafton, med Mamma som inte kommer kunna följa med till Skåne där vi ska fira jul. Saffransparfait på lingonspegel3 äggulor0,75 dl socker1 pkt saffran3 dl vispgräddeLingonsåsen. 3 äggulor
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.