Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
I begynnelsen av vårt virtuella kök hade vi en rubrik på ett inlägg som fick en del att höja både på ett och två ögonbryn och fundera på hur vi smaksatt vår spätta egentligen, när dom läste "Whisky och spätta"
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Skär en liten bit ur tjockaste delen på filén och smaka om den är lagom salt
Jag har fått många förfrågningar om jag kan ta fram ett glutenfritt mjukt bröd utan ägg, mjölkprodukter, nötter/mandel och kokosolja, för alla som inte tål det
Det här är troligen den regerande drottningen på adventsfikabordet och är det en överdrift att kalla den det så vågar jag nog kalla den för kronprinsessan i alla fall
Fredagsmys - gör stor sats köttbullar redan idag, ät till fredagsmyset och frys in till jul. Här har du också lite tips och tricks för att få dem runda och fina
Jag väljer ändå att blogga om det som en lucka i min adventskalender eftersom jag bakade det igår med en plan om att frysa in åtminstone halva brödet, ta med det ner till Skåne där vi ska fira jul, och tina det lagom till julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.