2014 och
#tävling ELLER om du inte har Facebook... Skicka ett mail till 10 vänner där du tipsar och länkar till tävlingen. Skicka kopia till mig på [email protected]
Dela bilden på Instagram, hashtagga #rosabubblasjulkalender
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Det tar ca 20 min för mjölken att tjockna och det gäller att röra ordentligt hela tiden så att kolasåsen inte bränner vid. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. 20 cm
Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. Lägg på plåt och låt jäsa 20 min. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. I 2009 års adventskalender bloggade jag om kolapuffar den 8
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Blanda övriga ingredienser och häll sedan lagen alltsammans och blanda ordentligtI 2009 års adventskalender bloggade jag om tryffeltårta med choklad och saffran den 21
I 2009 års adventskalender bloggade jag om rödkålsfräs med pinjenötter om den 17. Igår kom jag hem sent efter en lång arbetsdag men kände ändå för att göra julgodis
Lucka 19 är efterrätten till gårdagens middag , då vi firade lilljulafton, med Mamma som inte kommer kunna följa med till Skåne där vi ska fira jul. I 2009 års adventskalender bloggade jag om min svärmors chokladdoppade lakritskola med havssalt om den 19
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Här i mikrovariant, men vill man hellre göra större sats på en gång eller hellre kokar i kastrull så går det utmärkt, koka tills termometern visar ca 120 grader och knäcken klarar kulprovet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.