Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Låt koka upp och sjud under lock på svag värme i 1½-2 timmar eller tills köttet är mört. Kalvsylta från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Vi brukar ha en massa sorters julgodis, men i år har vi bara gjort en variant - än så länge. Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon
Jag måste erkänna att jag föredrar hallon- före lingonsmaken men Mamma tyckte det var riktigt gott med lingonens lite kärvare smak till den mjuka, milda saffransmaken
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st
Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Idag blir det ett recept värt att ha på 3. e advent och det kommer ifrån boken ”Vinterns söta” av systrarna Eisenman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.