Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Eleganta Mozartkulor, som ser väldigt proffsiga ut, men ganska enkla att göra. Vill man inte ha fullt så söta mozartkulor, så väljer man förstås en mörkare choklad
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. 16 dadlar utan kärnor. Minus 16 var det i morse när jag steg upp. 16 dadlar utan kärnor
Mozartkulorna med nougat och mandelmassa, doppade i choklad. Mozartkulor, knäck, chokladkola, maraboufudge och fransk nougat, jösses va mycket julgodis det finns
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Skär nougaten i 30 tärningar. Skiva mandelmassan i 30 skivor och lägg en nougatbit på varje skiva. Vik mandelmassan runt nougaten och rulla till en kula
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Nämligen Mozartkulor. Mozartkulor. Här kommer ännu lite mer godisinspiration. Det är något jag har haft som tradition att göra till julen i säkert över 15 år nu
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.