Jag använde dyra, stora medjool-dadlar denna gång, men det går säkert lika bra med "billiga" i ask. vanliga och blod-, och kanske granatäpple för att få till lite färg
Idag bjuder jag på arabiska kakor meddadlarochvalnöttermed en touch av kardemumma. Sen en tid tillbaka har jag haft ett vakuumförpackat paket med halvt mosade dadlar i skafferiet, som jag köpte i en affär där de säljer produkter från utlandet
Härligt “crunchig” med julsmaker som valnötter, dadlar, kanel, ingefära, nejlika och kardemumma. Blanda havregryn, havrekli, pumpakärnor, solroskärnor, valnötteroch kryddor med rapsolja och lönnsirap i en stor ugnssäker form
Valnötscookies medvalnötterochdadlar, nya storfavoriter hemma hos oss. Dessa valnötscookies är inte bara rasande goda utan roliga att göra, låt verkligen barnen vara med här
När du är nöjd med konsistensen, i med resten av valnötternaoch mixa några sekunder. För att få choklad runt om hela och utan att få en platt botten, brukar jag lägga de färdigdoppade bollarna på ett ugnsgaller med en plåt med bakplåtspapper under
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlaroch tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 1Till 4-6 personer. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer. 100 gram valnötter
Nu är julafton här - som vi har längtat. Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker. Bakom sista luckan i kalendern gömmer sig julens vanligaste efterrätt
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.