Som ett led i mitt Åretskock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på ÅretsKock. Smakmässigt är gamla svenska inläggningsmetoder mer aktuellt än någonsin i restaurangköken och smaker som lyfts fram är ättika i kombination med sött
Vi Åretskock-bloggare följer honom vidare på hans resa detta år och vi hoppas på fler tillfällen. Han har pluggat hårt, läst tjocka franska matbibeln (som jag glömt namnet på men definitivt ska skaffa), jobbat stenhårt och arbetat med andra stjärnkockar i allt från NY till Paris
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Här ryms både erkända kockar, hobbykockaroch andra matglada, men gemensamt för maten är att den lagats av människor som inte ser tillagningen som ett tvång
På fredag natt åker jag och Culinary Team West till Luxemburg för att tävla i VM. Sweet Taste heter det och jag kommer att jobba med bland annat konsultverksamhet, gästspel, matkurser, föredrag och middagar
Det är inte så att jag inte tycker om skinka, köttbullar och korv men jag är mer av en fiskmänniska och det viktigaste för mig på julbordet är lutfisk, sill och Janssons frestelse
Jag har fullt upp och mer kommer det att bli. Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Jag har dagen till ära tagit mitt första dopp i sjön för i år och det var riktigt skönt. I förmiddags passade jag på att baka en ananaspaj till fikat och det är ju bara såå gott
Det känns lite som att jag är inne i en bubbla och allt annat swischar omkring där utanför. Det påverkar mig och mitt liv på ett sätt jag aldrig skulle kunna ha föreställt mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.