Jag gör fyllningen dagen innan jag lägger tårtan så att den får kräma i hop sig (ej nödvändigt) och det är lättare att bedöma om man behöver tillsätta mer sälta osv
Gouda)SalladKörsbärstomaterRökt skinkaKokt äggKoka äggen och låt dom svalna. Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Köttfärssås (se recept nedan). Alltså den här smörgåstårtan. Relaterade Köttfärssås (se recept nedan). Receptet på smörgåstårtan hittade jag hos Smaskelismaskens
Gör allt (utom garneringen) dagen innan serveringen. Täck hela smörgåstårtan med denna röra. 8 polarkakor (2 förp). 370 g tonfisk i olja (2 burkar á 185g)
Köttfärsås (se recept nedan). Denna goda smörgåstårta bjöd jag på när sonen fyllde 10 år. Det här behöver du till en smörgåstårta (6 personer). (eller 4 stycken halvor av hönökaka)
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3. 6 ägg ( 3 som ska kokas och tre som vi endast använder äggvitan av)
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Men nu till receptet – idag gjorde vi en ganska enkel variant med rätt så billig ”topping”, men man kan ju göra den betydligt lyxigare (och dyrare) med tex parmaskinka, rökt lax och handskalade räkor på – välj själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.