I veckan reste jag till Vietnam och tillbaka. I alla fall i fantasin. Den fantastiska vietnamesiska nudelsalladen från kokboken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter fick mig att ta en resa i fantasins underbara värld
Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen. Jag upplevde hur jag satt i Farmors kök och på Mormors veranda med de svenskaste av svenska dofter i näsan - stekt fisk, kokt potatis och dill
Jo minsann, det blev en tur på Östersjön i dag för vår del. Vi stack iväg tidigt i morse med Katamaranen som tog oss till Rönne där vi vandrade runt några timmar
Såsen som vi hade till är en turkisk yoghurt med en klick creme fraiche och citron, salt och peppar. Jag lagade fetaostfyllda biffar till middag idag och serverade en god sallad till med spenat, babytomater, fetaost och päron
Igår kväll tog Michael och jag en tur tillbaka till sommarens semestermål Toscana. När man avbryter varandra flera gånger under middagen för att säga "Vad grymma vi är", "Asså, det här var bara så jävla gott" och "Vad nöjd jag är", det måste bara betyda att maten var lyckad
Landet, London, landet, Kalix, landet och hem igen. -”London, varför då. Det fina med London är dock att man inte behöver inmundiga bönor och blodkorv, staden har nämligen så mycket mer att erbjuda
Trots att vi var så mätta att våra magar stod ut i alla fyra hörn måste vi naturligtvis smaka på efterrätterna också som bland annat var saffrancheesecake, ischoklad, fruktsallad och ris a la malta plus några rätter till som jag inte orkade ta av
Vi avslutade vår Englandstrip med några dagar i London. Så det gjorde vi redan första dagen i London. 67 Brick Lane, London E1 6QL, England. _Review-g186338-d2256061-Reviews-Brick_Lane_Brasserie-London_England
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.