I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfriatekakor. Glutenfriatekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra
Vad passar bättre till frukost en lördagmorgon än nygräddade tekakor. Pensla tekakorna med ägg. Platta till tekakorna med handen, ca 1 cm tjocka, och lägg dem på bakplåt
Här kommer recept på ljuvligatekakor som jag bakade för några veckor sedan, enjoy. Saftiga tekakor. Saftiga och mjuka tekakor som smakar ljuvligt gott med smör och ost till en kopp te
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Låt tekakorna svalna under en bakduk, gärna på ett galler. Lyft bitarna med degskrapan över på plåt med bakplåtspapper och platta mycket försiktigt ut dem till 1 cm tjocka tekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.