Det här är ett fantastiskt gott vittglutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Knådar jag för hand brukar jag fuska lite men brödet blir bättre ju längre det är knådat. 11 msk sirap eller honung. 16 1/2 dl vetemjöl (cirka 400 g). 1eventuellt mjöl tillutbakningRör ut jästen i 37 gradigt vatten i en bunke. 1Blanda isirap, olja, salt och mjöl. 1Bearbeta degen under cirka 15 minuteri matberedaren tills den känns smidig, den ska vara rätt så lös. 1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa icirka 30 minuter. 1Forma bröden, antingentill bullar eller limpor. Låt degen jäsa övertäckt ännu en gång icirka 30 minuter. Bullar tar cirka 10-12 minuter. Limpor tar cirka 30-35 minuter
detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Rör i allt utom vetemjölet. Knåda ner vetemjölet och knåda till en smidig deg. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. 220 grader Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter Låt svalna under bakduk på ett galler
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Häll ner det i bunken och arbeta ihop allt till en deg. Låt den stå övertäckt i bunken, tills den har blivit dubbelt så stor
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Jag har längtat efter att baka så idagfick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra litefritt så blev det detta ljusa rådbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.