En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök ochfetaost
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummenpastasalladmed stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
Skala och finhacka rödlöken, lägg den i en stor skål med en nypa salt och svartpeppar. Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
1Pastasallad200 g pasta (gärna farfalle eller penne) 1 burk majs (à 280 g) 200 g skogschampinjoner 250 g körsbärstomater 0,5 purjolök örtsalt svartpeppar
Blanda ner tomater, salami, avrunna kronärtskockor, oliver, och citronskal. 11/2 tsk örtsaltKoka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. 1Skär tomaterna i bitar och salamin i ganska breda strimlor. 1Skär mozzarellan i skivor och tillsätt dem till salladen. 1Kör basilikablad, crème fraiche, olivolja och örtsalt till en sås i en mixer. 1Servera basilikasåsen till pastasalladen
Lägg fetaosten på toppen, avsluta med dillkronorna och vinet. fetaost. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Vik ihop till ett litet tätt paket och baka i ugnen på 175 grader i 15 minuter
Servera pastasalladenmed kesoröran. Till min pastasallad igår kväll hittade jag emellertid på en "tunn" dressing utan någon vinäger eller olja, men som blev jättegod och smakade en hel del
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.