Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Perfekt planerat om vi får säga det själv, med tanke på att solen tog en hastig tvärvändning och stack till andra trakter så gjorde det oss verkligen ingenting att tillbringa några timmar med något av det vi gillar bäst
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om väl tills alla nötter är jämt fördelade med krydda. 3 dl mixade nötter, ex skållade mandlar, valnötter, pecannötter, cashewnötter,hasselnötter. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 3 dl mixade nötter, ex skållade mandlar, valnötter, pecannötter, cashewnötter,hasselnötter
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Lägg dem på smorda plåtar, alt plåtar med bakplåtspapper. Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Grymt goda som tillbehör till maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås. Vi serverar gärna dessa med cornflakespanerad kyckling, recept hittar du HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.