Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Jag lät den stå lite för länge, och hade lite sjåigt att få till fina bitar utan att fudgen sprack. Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Igår kokade jag kola minsann och hela köket doftade varmt socker och kryddor. När smeten tjocknat något kan du droppa lite kolasmet med hjälp av en sked i ett glas med iskallt vatten
Den är både god med liteannorlunda smak än vi är vana vid, mättande och nyttig. Det är värt att ge lite tid när man kommer hem för att få äta den - och njuta
Idag är det Fars dag, och jag vill passa på att gratta alla fäder. Köttfärsbiffar bjuder jag på idag igen, men denna gång med liteannorlunda smaksättning
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt ochlite motsträvig brudnäbb
Favoritbröd med chiamjöl och gojibär, surdegsformbröd med frukt ochnötter, supernyttigt frukostbröd, mandelchokladkaka med svarta bönor, och knapriga havrekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.