1 ev
riven parmesanost eller lagrad pecorino1. Blötlägg svampen i 1 dl vatten, ca 30 minuter.2. Finhacka lök och vitlök. Ansa och grovriv morötterna och ansa och skiva selleristjälkarna tunt.3. Häll av men spara blötläggningsvattnet från svampen.4. Hacka svampen. Fräs lök, vitlök och svamp i en stor gryta. Fräs 10 minuter tills löken och svamp är riktigt mjuka.5. Tillsätt morötter och selleri och fräs ytterligare en stund. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en minut. Tillsätt svampspadet, linserna och tomaterna och skölj ur vardera burk med en burk vatten och tillsätt till grytan. Koka upp.6. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Salta och peppra och tillsätt timjan och oregano. Låt koka ytterligare några minuter tills linserna är kokta, koka utan lock om det är för mycket vätska.7. Hacka persiljan och strö över den. Smaka av servera med nykokt pasta och ev riven parmesanost eller lagrad pecorino.
Servera såsen med pasta och gärna lite riven lagrad ost Krämig linssås. Denna krämiga linssås är ett utmärkt exempel på lättlagad mat som smakar förträffligt
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Min lilla familj var inne en sväng hos min svärfar och drack kaffe i eftermiddags, och sen körde vi iväg till glassbaren och fikade på lite glass efter det
Vi hoppas på ett bra år, det får gärna bli bättre än förra (även om det inte på något vis var dåligt) att vi och våra nära och kära ska få ha hälsan i behåll, att fru Ms ryggproblem inte ska bli värre - gärna bättre däremot - och att vi ska fortsätta ta tillvara på varje minut som livet ger och att njuta så mycket det bara går
Har knappt nån ork till att fixa mat, men igår gjorde jag i alla fall en god pastarätt med kyckling. Lars och pappa kämpar för fullt här hemma med att färdigställa köket och jag längtar så tills det blir klar så jag kan göra lite adventsfint
Häll såsen över den nykokta pastan och bjud eventuellt parmaskinka och valnötter till. Tillsätt osten i små bitar och låt den nästan smälta på svag värme
Pasta serverad tillsammans med en riktigt god sås går alltid hem i detta hemmet vill jag lova. Red av såsen till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar
Under tiden kokar du pastan. 3-4 kycklingfiléer 2 paket Kelda örtkryddad sås 250 gr färska champinjoner 1-2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor 1 påse färsk babyspenat (70 gr) salt, peppar + valfri pasta Gör så här. När det återstår 1 min av koktiden på pastan så vänder du ner den sköljda spenaten och låter den precis bli varm med resten av såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.