Viltskaven skall brynas fryst och man skalar av lager efter lager medan man steker. Barnen får mos på mandelpotatis och vi tar broccoli med råröda lingon
Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingon och gärna en morotssallad. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med
Krydda med salt och peppar. Spola av böngroddarna med kallt vatten och blanda ner dem i pannan. Toppa skavet med den sparade purjolöken och chilin och servera med ris
Sista spurten på första läsperioden av sista terminen på universitetet (hängde ni med. Idag söndag, har jag dock haft en nästan helt ledig dag och även om jag mest behövt fixa och dona hemma har jag i alla fall hunnit pausa med att äta en semla och dricka te i soffan
Mosa med gaffel eller potatispress, eller liknande. Smaka av med salt och peppar. Lägg respektive köttsort i var sin kastrull, på med 1 dl vatten + 1 msk kalvfond (eller 2. 250 g frusen viltskav
Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag
Gillar ni viltskav. När jag tillagar renskav brukar jag smaksätta med torkade örter såsom timjan, enbär och rosmarin och även nån matsked lingon och messmör i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.