En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost. 2 dl sirap. 2 tsk salt. Grädda på 200 grader i ca 35 minuter. 2 dl sirap. 2 tsk salt
Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
ca 2 limpor. Dag 2. 2 tsk salt. 2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det). Dag 2. ca 2 limpor Dag 1. Dag 2. 2 tsk salt. 2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det)
Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. 2 tsk salt. 2 tsk socker. Låt jäsa till degen är dubbelt så stor, stjälp upp degen och dela den i 2 st halvor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form. In i ugnen på 225 gr i 10 min ta sedan ut bröden och pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön eller vallmo frön. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. 2 tsk salt. 2 tsk socker
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
Jag tycker att det är mycket smidigare att göra så med bröddegar som har lång jästid, men om du vill göra som i originalreceptet så kan du värma filen till 37 C och minska på den första jästiden till ca 2 timmar. 25 g jäst. ca 2 timmar. 3 stycken 25 g jäst
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
2 limpor. 25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt. tillsätt mjölet ca 2-3 dl åt gången o låt maskinen arbeta. sätt ugnen på 200 grader. Dela degen o lägg i 2 brödformar. Sätt in båda o Grädda ca 25 min , beroende på ugn o färg på brödet. 2 limpor. 25 g jäst. 2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap. 12 dl vetemjöl special. 2 krm örtsalt
Stjälp ut limpan på den varma plåten och snitta brödet. 1 Limpa. 25g Russin. 25g Torkade tranbär. 250g Vetemjöl. Rundriv degen till en boll och låt vila i ca 20 minuter. Forma bollen till en limpa och lägg den i en mjölad brödkorg och låt jäsa övertäck i 1 timme. Värm ugnen till 275C och ställ in en plåt. Ställ in plåten i den varma ugnen och dra ner temperaturen till 250C och grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 200C och grädda tills brödet får en innetemperatur på 98C, ca 20 minuter. Relaterade 1 Limpa. 25g Russin. 25g Torkade tranbär. 250g Vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.