Idag bjuder jag på en limelax i ugn med en god olja, tomat och härliga kryddor. Dags att kicka igång veckan på bloggen med ett fiskrecept, det var länge sen
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxskivorna på potatisen och toppa med creme fraîcheblandningen. Rör undertiden ihop creme fraiche med basilika, limezest och saften från ca 1/2 lime. Servera med tunt skivad gurka och kokt sparris 4 portioner
Limedressing. En lätt och mättande sallad med syrlig rucola och avokado. Pensla med pressad citron så dom inte missfärgas och lägg sedan i salladsskålen
Blanda under tiden ströbröd med hackad chili, limeskal och en handfull av hackade örter. Placera laxfiléerna i en långpanna klädda med folie, ringla över den återstående olivoljan, tryck sedan på lite av blandningen på varje laxfilé
Skaka ihop samtliga ingredienser till limedressingen. Vi börjar med förrätten, en fräsch sallad. Skaka och ringla lite limedressing över det hela och servera resten i en skål bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.