Exakt vad det var som fick mig att ändra uppfattning minns jag inte, men att jag lyckades smaksätta en sås hemma i mammas kök vet jag blev något av en aha-upplevelse
Enkel fiskgratäng med tomat (4-6 port. Ett snabbt middagstips kommer här. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda
-Skär portionsbitar av fisken och lägg i en ugnsfast form. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
-Jajamensan, det går. Fiskgratäng utan potatis, går det. E-postadress. Fiskgratäng. Fiskgratäng. Fräs det en stund, låt tomatpurén fräsa med, tillsätt buljongtärning, vattnet och låt det småsjuda i 10 -15 minuter. Nu är det dagas att sätta igång ugnen på 175 grader, under tiden den blir varm, monterar vi ihop fiskgratängen. Gratinera i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills att det blivit fin färg på gratängen
getElementById('share-count'). share-count'). addClass('-show'). share-print'). share-facebook'). Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 10-15 minuter
In i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter tills rätten fått fin färg och fisken är klar. God kväll. Har varit ett par hektiska veckor, så jag har inte hunnit titta in här
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Ca 12-15 stora. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl. Dela degen i 12-15 st. In i ugnen i 6-8 min tills dom fått lite färg. 11 Ca 12-15 stora 50 g jäst. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl
Detta är en fiskgratäng av typen hyfsat lättlagad, det du ska tänka på är att inte ha såsgrytan på plattan när du rör ner ägg- och gräddblandningen, och att du rör hela tiden, annars kan det hända att gulorna börjar kokas och stelnar till små äggklumpar
Här kommer ett recept på en krämig och god fiskgratäng med kokosgrädde som bas. 1-1,5 msk dijonsenap. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. PinterestFacebookGoogleE-postTwitterLinkedInSkriv ut Till 4 portioner behöver du. 1-1,5 msk dijonsenap
Jag talar självklart denna gång om fiskgratängen med sin milda krämighet och värmande smak. 500-600 gram torskrygg. 1-2 ägg. 6-8 potatisar beroende av storlek. 500-600 gram torskrygg. 1-2 ägg 6-8 potatisar beroende av storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.