175 grader
Vispa ägg och socker poröst och vitt. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och varva dessa med kokosmjölk i äggvispet. (om kokosmjölken är delad, mixa den innan för att förebygga klumpar i smeten.) Vänd ner smöret på slutet. Fodra tre runda formar, cirka 20 cm i diameter och fördela smeten i dessa tre. Bakas i cirka 15-20 minuter Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.
Lemoncurd
3
citroner
60 gr
smör
2 dl
socker
5 äggulor
Börja med att zesta skalet ifrån citronerna och pressa saften. Blanda detta med smör, socker och värm upp sakta i en kastrull. Vispa upp äggulorna en aning och tillsätt cirka en tredjedel av citronblandningen i äggulorna, vispa ut detta och tillsätt tillbaka i kastrullen. Värm på medeltemperatur tills smeten börjar att tjockna, men var försiktig då den absolut inte får koka! Ta av ifrån plattan och sila eventuellt bort citronzesten. Låt stå i kylen tills helt kall.
Botten. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24cm dia. ). Lägg åt sidan. Sila ihop mjöl kakao bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar
Vi firade mig i helgen som var men ja fyller inte år förrän den 7e September. Japp då blir man hela 31år,lite läskigt är det allt men ska inte klaga för då får man ju presenter fast dem tyckte att ja är för gammal för sånt så kan ju glömma drömmen om Kitchen Aid
I’ve been away, both physically and mentally. Physically, since we were in France for a week and mentally, because I have been so tired that it’s been hard to cook … Continue reading →
I actually made this cake from a lemon-muffin recipe, baked it in a spring form and then, with help of an icing bag, applied the meringue and baked it again to cook the meringue slightly
Här kommer tårta nummer två på kalaset igår. Denna har jag gjort en gång innan med banan och nötter men även gjort den med jordgubbar, men utan tvekan så är det väldigt mycket godare med banan och kanelnötterna ovan som gör att den blir väldigt god
När Wilma hade hemgrupp här hemma för ett tag sen så gjorde jag ju denna banoffee cake, så jag tänkte att jag gör en variant med jordgubbar till midsommar
Här kommer andra tårtan som jag bjöd på som innehåller vaniljbotten,skogsbärsmousse,hallonmousse,spacklad med gudarnas smörkräm och dekorerat med bär doppade i choklad
The middle layer"Creamy peanut / nutchocolate mix". Today I made a little snickers cake. Place baking paper in a small baking pan and spread the batter out evenly, top with middle layer and melt chocolate over a water bath
Den här amerikanska chokladtårtan hade jag bakat till påskmiddagen. Och ja, jag älskade den. Så om du gillar mastiga chokladbakverk så är det ett måste att pröva denna tårta
Swiss meringue raspberry buttercream. Inspirationen till tårtbottnarna fick jag från fantastiska Linda på callmecupcakes hallonbrownietårta och det är därifrån jag tagit recpeten på choklad- och hallonbottnen, hallonfrostingen och chokladglasyren
I read a lot of American blogs and food magazines for inspiration and for quite a long time ago, probably six months ago, I stumbled on a cake from the blog Sweetapolita that I felt I just had to try and bake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.